11 Haziran 2016 Cumartesi

İYAİ YAŞAM ODASI

İYİ YAŞAM ODASI PROJESİ

Öğrencinin ilgisini canlı tutma olanağı veren  "İyi Yaşam  Odası" projemiz ile  çocuklara fiziki olanaklar sağlayarak, zihni dinamik tutan ve bir çok kanala hitap eden materyallerle,  algılama ve derse katılımı üst düzeyde tutarak öğrenme verimliliğini artırmayı istedik.
cuklarımızın evleri , bahçeleri, sokakları, mahalleleri doğal ortamdır. Biz de okulumuzun içerisinde evlerine çok benzeyen bir sınıf hazırladık. Sınıfımızın ismini "İyi Yaşam Odası" olarak belirledik. İyi Yaşam Odası Projesi, Avrupa okullarında uygulanan Waldorf  Eğitim Yaklaşımlı sınıf ortamlarından esinlenerek  fakat kendi eğitim ortamlarımıza göre farklılıklar katarak uyguladığımız bir projedir. Proje uygulamalarında yaparak yaşayarak öğrenme metodunu kullanılmış, doğal materyallerle ustaca düzenlenmiş, dinamik ve motiveyi artırıcı   sınıf ortamı kurgulanmış, böylece öğrenme daha zevkli ve verimli hale dönüştürülmüştür. Amacımız; öğrenme başarısını sosyalleşmeyi geliştirerek artırmaktır. Ayrıca İyi Yaşam odası, sınıf ortamı, 4+4+4 Eğitim sistemimiz ile erken yaşta okula başlayan öğrencilerimiz için de çocuklarımızın ev ortamından, okul ortamına alışmaya çalışırken, yumuşak bir geçiş sağlayacak bir sınıf ortamıdır.
Çalışmamız; öğrencilerimizin kendilerini doğal ortamlarında hissetmelerini ve hareketlilikleri kısıtlanmadan etkileşimlerini sağlıyor. Öğrencilerin, hareketlilikleri sınırlanmadığı için öğrenme motivasyonları gün boyu etkin olmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder